23 Mac 2018 - Majlis Penyerahan Surat Setuju Terima Projek Menaiktaraf Jalan Kuala Kangsar-Manong telah berlangsung dengan jayanya pada hari Jumaat, 23 Mac 2018. Majlis telah disempurnakan oleh YB Dato' Zainol Fadzi Bin Haji Paharudin, Pengerusi Jawatankuasa Kemudahan Awam, Infrastruktur, Tenaga dan Air bersama. Turut hadir, YB Dato' Mohammad Kamil Bin Shafie, ADUN Manong, YB Datin Mastura Binti Tan Sri Dato' Mohd Yazid, Ahli Parlimen Kuala Kangsar, YBhg. Dato' Sri Ir. Roslan Bin Md. Taha, Ketua Pengarah Kerja Raya Malaysia.

Taklimat ringkas berkenaan projek telah disampaikan oleh Ir. Hj. Ahameed Tarmizi Bin Ramli, Pengarah Kerja Raya Perak. Projek Menaiktaraf Jalan Kuala Kangsar - Manong dijangka siap pada 24 Februari 2021. Projek ini dilaksanakan adalah untuk menaiktaraf jalan sedia ada dari Kuala Kangsar ke pekan Manong.

Pembinaan bermula tepat di bawah jambatan Lebuhraya Utara- Selatan dan akan berakhir kira-kira 200m selepas jambatan ketiga di Sungai Kenas. Terdapat 2 hentian bas yang akan dibina di Kampung Jerlun. 3 jambatan yang akan dirobohkan dan dibina semula di atas Sungai Jerlun, Sungai Ketior dan Sungai Kenas.

logobawahen

Copyright © 2020 DEPARTMENT OF TRADE WORLDWIDE BUSINESS
Best viewed through Mozilla Firefox and Google Chrome at 1024 x 768 resolution. Last Updated:Thursday 16 May 2024, 04:23:55.